فرمت فایل: ورد –Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات: 55
سایر انواع بسته بندی موثر غذا یی عبارتند از :
-ورقه های حساس به میکروویو که بای افزایش سطح برخی از مواد غذ ایی
مانند ورق های سیب زمینی ، انواع نان ها وذرت باد کرده در محیط های گرم
مورد اسفاده قرار می گیرند .
-نشانگرهای انجام فرایند میکروویو
-ورقه های منتشر کننده بخار
-نشانگر های حرارت دیدگی بیش از حد مواد غذا یی که شرایط نامناسب فرایند حرارتی را اشکار می سازند
-ارزیابی کننده تغییرات زمان – درجه حرارت برای نشان دادن میزان کاهش
قابلیت نگهداری مواد غذا یی که در جریان توزیع انها ممکناست اتفاق بیفتد .
وسائل سیستم های مورد استفاده در بسته بندی
الف ) سیستم پر کننده و دربندی در خلا و شرایط جو اصلاح شده .
این سیتم برای افزایش زمان نگهداری محصولات مورد استفاده قرار میگیرد .
این دستگاه که توسط شرکت اتو پرود ساخته شده است به نام ( وک – یو – سیل )
معروف است . این سیتم برای پرکردن مواد غذا ی حساس به اکﺳﻴﮋن مانند پنیر
کاتیج انواع سس ها و دسرهای غذا ییمناسب است . این دستگاه همچنین می تواند
در محصولاتی که برای استفاده از ماکروویو اماده شد هان و در ظروف عایق و
قابل استریل ودر درجه حرارت بالا بسته بندی شد ه اند نیز مورد استفاده قرار
میگیرند . علاوه بر این سیستم قادراست ترکیب جو و باقیمانده خلا در بال ای
قئطی بسته بندی مواد غذایی را کنترل نماید ودرصد اکﺳﻴﮋن موجود دران 5/0
درصد ویا کمتر کاهش دهد . برای پر کردن مایعات ، مواد چسبند ه ، مواد دانه
دار ، ( مانند کنسرو لوبیا ) با ظرفیت 15000 ظرف مورد استفاده قرار گیرد .
ب ) تجزیه کننده قابل حمل
این دستگاه میزان اکﺳﻴﮋن و گاز کربنیک موجود در داخل بسته بندی با جو
کنترل شده و یا اصلاح شده را بهصورت همزمان اندازه می گیرد . سازنده ان
شرکت کوانتک می باشد که بالا ترین مدل ان ( دوال ترک D 902 ) نام گرفته است
. پمپ مینیاتور هوای داخل دستگاه را از داخل پاکت بسته بندی به قسمت حساس
دستگاه هدایت می کند که در انجا در عرض چند ثانیه درصد گاز های مورد نظر
اندازه گیری وروی تا بلوی نمایشی ان به نمایش گذاشته می شود . میزان گاز
کربنیک واکﺳﻴﮋن بین 1/0 تا 100 قابل انداز ه گیری است و حداقل تا 1/0 از
این گاز ها را می توان اندازه گرفت .
ج) سیستم صحفه شیر دار
این سیستم درصد گازها را در داخل بشکه ها ، جعبه ها و سایر ظروف بزرگ
بسته بندی کنترل می کند . این سیستم حاوی شیر هوا یی می باشد که به یک صحفه
مسطح چسبانده شده است .در این سیستم از صحفات متعددی می توان استفاده کرد
که شامل ورقه ای نازک پلی استر فلز دار و یا کاغذ چند لایه می باشد .
د) ورقه ضد بخار اب
این ورقه که توسط صنایع روپلاست تولید شده است به (روپلین ) معروف است و
در بسته بندی قطعات محصولات تازه مورد استفاده قار می گیرد . سطح ورقه پلی
اتیلن (PE ) با نوعی رزین اصلاح شده است تا از تیره شدن لایه یسته بندی
توسط بخار اب تولیدی جلوگیری شود . در پاکتهای پلی اتیلن معمولی که در بسته
بندی برید های محصولات تازه خوراکی استفاده می گردد ، به علت تشکیل بار
های الکتریکی ساکن روی سطح ورقه پلی اتیلن اشباع بخار اب براحتی اتفاق می
افتد . مزایای این نوع ورقه های پلی اتلین عبارتند از : تنظیم ومناسب کردن
سرعت تنفس محصولات داخل بسته ؛ پایین بودن درجه حرارت موردنیاز برای بستن
پاکت ؛ مقاومت پاکت در مقابل پارگی ؛ شفا فیت عالی کیسه جهت نمایش مطلوب
ماده غذا یی.
ه)تجزیه کننده ماده غذایی
این تجزیه کننده که توسط کمپانی سرو مکس تولید شده است ، می تواند
مقادیر اکﺳﻴﮋ ن و دی اکسید کربن را در بسته های قابل ارتجاع ومحکم مواد
غذای و به صورت همزمان اندازه گیری نماید . برای استفاده در بسته بندی در
جو کنترل شده و اصلاح شده طراحی شده است . این دستگاه قادر است نمونه های
به کوچکی 8 میلی لیتر حجم را نیز اندازه گیری کند .
و)ورقه های تاب دار پلی الفین
|