یِاهو مارکت

فروشگاه یاهو

یِاهو مارکت

فروشگاه یاهو

693 دانلود تحقیق: بررسی ویژگی ها و کاربردهای تار عنکبوت

693 دانلود تحقیق: بررسی ویژگی ها و کاربردهای تار عنکبوت

فرمت فایل: ورد Word و قابل ویرایش

تعداد صفحات: 18

 

 

گروهی ازمحققان از طریق مهندسی ژنتیک موفق به تولید یکبارهء تار عنکبوت از کشت نمونه هایسلول های عنکبوت شده اند. این تار ها دارای خاصیت و مقاومتی برابر تار طبیعی بود کهتوسط جانور تولید میشود. تولید انبوه این تار ها در آینده به طور صنعتی در نقاطمختلف امکانپذیر خواهد بود. گروهی در حال حاضر دارند روی تولید صنعتی آن مبتنی برشیوه اخیر کار میکنند.

تار های عنکبوت از تار هایی تشکیل شده که توسطپروتئین ویژه ای تولید میشود . برای اینکه بطور مصنوعی این پروتئین ها را تولیدکنند محققان از قسمت هایی از ژن عنکبوت باغچه (عنکبوت درشت باغچه و زرد رنگ درامریکا)استفاده کردند نام علمی جانور(Araneus diadematus )است . اینجانور در تهیه تار مورد استفاده محققان واقع شده است و آنها از آن برای تهیه اینپروتئین استفاده میکنند. این عنکبوت زرد تار های متنوعی از این پروتئین میتند. یکیاز این تار ها تاری است که جانور از آن استفاده بند بازی میکند و این تار دارایمقاومت و الاستیسیتهء (کشداری) بیشتری است. این تار شش بار از تار نایلونی و فولادیهم قطر خودش استحکام بیشتری دارد. این همان تاری است که برای محافظت جانور از آنهنگام سقوط استفاده میکند که از نظر حیاتی برای جانور اهمیت دارد.

اساسااین تار از دو پروتئین ADF-3 و ADF-4 ساخته شده که از نظر ژنتیکی شبیه هستند و درغدد شکمی جانور تولید میشوند.

فرآیند تولید این پروتئین و خروج آنی آن از منفذخروج تار جانور تا بحال از دید محققین پنهان مانده بود.

در آزمایشی کهمحققین در لابراتوار انجام دادند ، این بود که آنها با برداشتن ژنی از این تار محکمبندبازی و قرار دادن آن روی نوعی ویروس که باعث عفونت حشرات میشود و نام آنبکیولوویروس (baculovirus) است .

ویروس را مهندسی ژنتیکی کردند و بعد آنراروی سلول پوستی که قبلا ذکر شد و متعلق به یک نوع کاترپیلار یا کرم است کشت دادند. این کرم در امریکا میان مردم به کرم ارتشی معروف است.

عنکبوت و این حشرهاندامی بند بند دارند (arthropods) و از لحاظ ژنی همگونی نزدیکی دارند این است کهاین آزمایش موفق تر از آزمایش قبلی بود . بنابراین آنان نتیجه گرفتند که میتوانندبرای تولید تار از این حشرات استفاده کنند . یکی از محققین میگوید ما متدی بوجودآوردیم که مقدار بیشتری از این پروتیئن ها تولید کنیم و آن توسط آلودن سلول هایحشره به این ویروس بازسازی شده است که تولید تار میکند.

پس از اینکه ویروسمهندسی شده سلول حشره را آلوده کرد سلول ها شروع به تولید پروتئین کردند و نتیجتاتار ها به یکباره شروع به بوجود آمدن کردند. بهر حال برخلاف عنکبوت این تار هایتولید شده در آزمایشگاه فقط از پروتئین ADF-4 تشکیل شده بود اما پروتئین ADF-3 بهطور محلول باقی ماند اما علیرغم آن قطر تار برابر قطر تار طبیعی بود که توسط جانورتولید شده بود و بعضی از خواص این تار نظیر مقاومت آن حتی از تاری که توسط عنکبوتتنیده شده بود برتر بود.

محققین عقیده دارند گوناگونی پیدایش این پروتئینشبیه همان چیزی است که در طبیعت اتفاق میافتد و باعث گوناگونی بوجود آمدن تار بطورطبیعی میشود . این عمل دارای پیچیدگی بالایی است . بنظر میرسد که پروتئین ADF-4 تولید سریع تار را ممکن میکند در حالی که پروتئین دیگر کارش میزان کردن تولید تاراست و از تولید تار زود هنگام جلوگیری میکند و عدم وجود آن میتواند برای جانورکشنده باشد .
محققین در حال حاضر امیدوارند که بتوانند شرایطی بوجود آورندتا به محدودیت



یاهومارکت
بخاطر بسپارید



نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.